Hava Temizleme Cihazları 17EKİ
Hava Temizleme Cihazları

Hava Temizleme Ne Kadar Süreyle Yapılmalıdır?

Kalabalık ve kapalı alanlarda kullanım imkanı oldukça geniş olan hava temizleme cihazları, sigara içilen ortamlarda da etkilidir ve sigara dumanı emmektedir. Merkezi sistem ile çalışanlar ve taşınabilir olanlar da vardır. Havadaki iyon dengesini sağlayan, nem seviyesini koruyan cihazların, kendi kendilerini temizleyen modelleri de vardır. Özellikle de astım ve bronşit hastaları için cihaz avantaj sağlamaktadır. Eşyalara kötü kokuların sinmesine de engel olan hava temizleme cihazları sayesinde çocuklu aileler de rahat etmekte, hastalık riskleri bir nebze daha azalmaktadır. s

Hava Temizliğinde Dikkat Edilecek Hususlar

Televizyon ekranlarından, bilgisayarlardan ve elektrikli cihazlardan yayılan ozon tüm ortama yayılmakta ve bizleri etkilemektedir. Bu havayı uzun süre solumak da beraberinde farklı sağlık problemlerini getirmektedir. Hava temizleme cihazları, ozon ile havayı temizlerler ve ortamı temiz hale getirirler. Ancak cihazın kendisinin ozon salgılaması daha büyük sorunlara yol açar. Bu nedenle sağlığı olumsuz etkileyecek miktarda bir ozon salgılayıp salgılamadığının araştırılması, cihaz seçimlerinde önemlidir.

Hava Temizleme Cihazları

Kullanacağınız yere göre değişkenlik gösteren modellerin hepsinin çalışma prensibi aynıdır. Kedi tüyü, ev tozu gibi unsurları ortadan kaldırmaya yardımcı olan cihazlar, HEPA filtreleri sayesinde uyku kalitesini arttırmakta ve nem oranını düzenlemektedir. Özellikle taşınabilir olanlar, uyku kalitesi açısından yatak odalarında sıklıkla tercih edilmektedir.

Hava Temizliğinde Kullanılan Malzemeler

Hava temizliği için esas olarak bulunulan mekan sürekli havalandırılmalı, en azından saat başı içerideki havanın devir daim olması sağlanmalıdır. Ancak iş yerlerinde, kimi zaman penceresiz ortamlarda da çalışıldığı için bu mümkün değildir. Bu noktada da hava temizleme cihazları kullanışlı olmaktadır.

Özellikle kış aylarında evlerin az havalandırılması sebebi ile evlerde oksijen miktarı azalmakta ve hava kirliliği meydana gelebilmektedir. Hastalıkların bulaşmasına ve oluşmasına olanak tanıyan, sağlık açısından olumsuz bir durum olan kirli hava, hava temizleme cihazları sayesinde ortadan kalkmaktadır. Yemek kokuları, sigara kokusu gibi kokuları absorbe eden bu cihazlar sayesinde ortam fresh bir havaya kavuşmakta, sağlığı olumsuz etkileyen koşullar ortadan kalkmaktadır.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.