Yılan Kamera Nedir? 17EKİ
Yılan Kamera Nedir?

Yılan Kamera Nedir?

Hemen hemen her markada bulunan LED ışık özelliği ile karanlık ortamların da kurtarıcısıdır. Genelde define, su altı ve arkeolojik kazı çalışmalarında kullanılan yılan kamerayı birçok marka ve çeşitli fiyatlarda edinmeniz mümkündür. Anlaşılacağı gibi fiyat, boyut ve kalite skalası oldukça geniş.

Diğer bir ismiyle endoskop kamera, su geçirmez özelliğe sahiptir ve bu özelliği sayesinde her türlü yaşam alanına uygundur. Su altında da kullanılabilmektedir.

Ancak teknoloji yılan kamerayı da bir miktar unutturdu desek doğru olur. Zira, yeni jenerasyon aksiyon kameralarının patlaması ve bu kameraların günlük kullanıma çok daha yatkın ve kolay olması sebebiyle ufak bir miktar da olsa, yılan kameraların pabucu dama atılmış gibi görünüyor. Ancak kullanım alanı asla tükenecek gibi de durmuyor. Çünkü yılan kameralar aksiyon kameralarından daha geniş çaplı bir kullanım alanı sunuyor.

Ne Değildir?

  • Belli bir yaşın altındaki çocuklar için kullanıma uygun değildir.
  • Film ya da kısa videolar çekmek için gerekli donanıma sahip değildir.
  • Günlük rutin kullanım için pek de işlevsel sayılmaz. Yani cebimizde ya da çantamızda 10 metrelik bir yılan kamera ile pek de işlevsel öz çekimler yapabileceğinizi sanmayın.

Kullanım Alanları Nerelerdir?

  • Duvar içi görüntülü arıza tespiti
  • Kanalizasyon içi görüntülü arıza tespiti
  • Araç motoru ve motor içi görüntülü arıza tespiti
  • Define ve sualtı içinde görüntülü inceleme

Ayrıca;

  • Veterinerlerde kulak içi, rektal, oral incelemelerde rahatlıkla kullanılabilir.

Nereden Temin Edilir?

Hayatımıza ilk girdiği 2000’li yılların başında oldukça fahiş fiyatlarla, hayranlarının kursağında kalan yılan kameralar teknolojik ilerlemeler, Çin’in sektörü ele geçirmesi ve çok çeşitlilik sayesinde artık isteyen herkesin sahip olabileceği kolaylıkta.

Yılan kamera, portatif olarak taşınabilen, kablo şeklinde ve adından da anlaşılacağı gibi yılan gibi; girilmeyecek yerlere girip, ulaşılmayacak yerlere rahatlıkla ulaşıp görüntü alınmasını sağlayan bir cihazdır. Uzunluğu 1 metreden başlar ve kablo genişlikleri 2-20 mm arasında değişmektedir. Çok çeşitli kullanım alanları mevcuttur.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.