Nem Alma Makineleri 17EKİ
Nem Alma Makineleri

Nem Alma Cihazı

Nem alma makineleri nem oranının yüksek olduğu bölgelerde, nemin istenilen seviyeye indirilmesini sağlayan bir cihazdır. Nem alma makinelerinin üzerinde bulunan higrostat aracılığı ile nem oranı istenilen seviyeye getirilebilir. Kullanımı son derece kolaydır ve istenilen ortama kolayca taşınarak kullanılabilir. Nem alma makineleri evlerde, iş yerlerinde, müzelerde, depolarda, arşivlerde, yüzme havuzlarında, fitness merkezlerinde, sağlık merkezlerinde, mahzenlerde, inşaat sektöründe, korozyon korumasında ve su arıtma ve dolum tesislerinde kullanılabilmektedir.

Nem Alma Nasıl Yapılır?

Nem alma işlemi nem alma makineleri ile son derece kolay bir şekilde yapılmaktadır. Nem alma işleminde kullanılan makineler oldukça profesyonel ve hassas makinelerdir. Yanmaz motor özellikli bu makinelerin üzerinde bulunan higrostat seviyesi aracılığı ile nem oranını istenilen seviyeye çekilmesi mümkündür. Nem alma makineleri ortamda yer alan pis havayı alarak içindeki soğutulmuş yüzeye temas ettirmektedir. Bu hava yoğuşarak temiz bir halde tekrar dışarı verilir.

Nem Almanın Önemi

Nem bulunduğumuz her ortamda belli seviyede bulunmaktadır. Fakat bizim için asıl önemli olan, nem seviyesinin yeterli seviyede olmasıdır. Nem seviyesi eğer %60 oranının üzerinde ise nem alma işlemi uygulanmalıdır. Nem alma işlemi sayesinde nem olması gereken seviyeye ayarlanacaktır. Nem oranının yüksek seviyede olması rutubet oluşturacağı için oranın normal olarak belirtilen seviyeye indirilmesi sağlık için son derece önemlidir.

Nem Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Nem alma sırasında titiz bir şekilde hareket etmek gerekmektedir. Öncelikle nemi meydana getiren faktöre bakmak gerekmekte, tespit edilirse nem alma işlemi de daha etkili olacaktır. Nemin olduğu bölgeye nem alma makinesini doğru bir şekilde yerleştirerek sadece birkaç saat içerisinde nem alma işlemi gerçekleştirilebilir.

Nem, aldığımız havanın içerisinde bulunan sudur. Nem insan sağlığı için önemli bir yere sahip olsa da fazla oranda olması da zararlı bir durumdur. Nem oranının %40 ile %60 oranında olması gerekmektedir, fazlası da azı da insan sağlığı için zararlıdır. Nem alma nem oranı yüksek seviyede olan yerlerde uygulanan bir tekniktir. Kullanılan teknikle nem oranı düşürülerek sabitlenir

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.