Boroskop Nedir? 17EKİ
Boroskop Nedir?

Boroskop Ne İçin Kullanılır?

Özellikle uçak sanayinde uçak gövdesinde hata olup olmadığının kontrolü, uçak motorlarının detaylı olarak incelenmesinde, döküm malzemelerinin saflığının incelenmesi, karmaşık olan dökümlerin muayenesi esnasında, ayrıca oto sanayinde otomobil motorlarının incelenmesi, herhangi bir oto parçasının hasar durumunun muayenesi, titreme sesinin muayenesi, su borularının içini görmek için gibi bu ve buna benzer görüntülenmesi zor bölgelerde tesisatın içini ayrıntılı olarak görüntülemeye olanak tanır.

Boroskop kullanımı oldukça kolay bir alet olduğundan bunun için ayrıca bir eğitim almaya gerek yoktur. 3 ana parçadan oluşmaktadır. Tutma halkası, odaklanma halkası ve ışık düğmesi. Işık düğmesine bastığınız zaman incelemek istediğiniz alanı aydınlatmak için tasarlanmıştır. Ucunda her modele göre değişen ancak ortalama olarak 100 cm uzunluğunda bir ölçüm kablosu bulunmaktadır. Bu kablo sayesinde normalde göz ile göremediğimiz alanlara girerek inceleme şansı bulunmaktadır.

Yapılacak incelemeleri daha sonra izlemek ,kayıt altına almak ya da arşivlemek amacı ile boroskop satın alırken yanında aldığınız boroskopa uygun bir de digital kamera almanız faydalı olacaktır. Bunun için 37 mm çapı olan bir adaptör de işinizi görecektir. Aldığınız adaptöre kamerayı bağlayarak da kullanabilirsiniz.

Boroskop Yanında Bulunması Gereken Diğer Ekipmanlar Nelerdir?

Boroskop kullanım amacı özellikle insan gözü ile görülmeyen noktaları taramak, incelemek olduğundan bu yüzden çok dar alanlarda kullanılacaktır. Bazen karşınıza çıkabilecek kör noktaların tespitinde kullanmak için boroskop ile beraber ayna adaptörü kullanmanız gerekir. Böylece zor ulaştığınız noktalardaki nesnelerin arka kısmını görme şansınız da olur. Bir diğer ekipman olan kanca adaptörü ile de dar alanlardan çıkarmak istediğiniz bir parçayı çekip çıkarma şansınız olur.

Boroskop ilk olarak tıp alanında kullanmak amacı ile tasarlanmış olsa da daha sonra en çok sanayi alanında kullanımı yaygınlaşmıştır. Özellikle mekatronik, elektrik , hassas mekanik teknisyenleri, güvenlik elemanları ve oto sanayi alanında sıklıkla kullanılmaktadır. Bununla beraber mesleki eğitim veren kurslarda ve okullarda da gösterim amaçlı boroskop kullanımı olmaktadır. Aslında basit anlatım ile insan vücudu için kullanılan endoskop cihazının makinaların içlerinde gözle görülmeyen noktalarını araştırmak için kullanılır.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.