Termal Kamera Fiyatları 17EKİ
Termal Kamera Fiyatları

Termal Kamera Nedir?

Bazı enerjileri gösteren bir cihaz olan termal kameralar görüntüleme alanında pratik bir şekilde kullanılmaktadır. Kızılötesi görüntüleme özelliğine sahip olan bu kameralar elektromanyetik ışınımı tespit ederek birçok alanda kullanılabilmektedir. Özellikle sıcak cisimlerin görüntülenmesinde kullanılmakla birlikte, su kaçağı tespiti de bu kameralara aracığıyla yapılmaktadır.

Termal Kamera Nasıl Kullanılır?

Bizler sadece elektromanyetik ışınları görebiliriz. Bunun dışındaki ışınları gözümüzle göremeyiz, bunları görebilmek için ise bazı cihazlara ihtiyaç duyarız. Termal kameralar kızılötesi ışınımları tespit ederek çalışmaktadırlar. Termal kameralar elektrik tesisatı, su tesisatı, kazanlar ve buhar tesisatlarında meydana gelen ve gözle görülemeyecek olan sorunların tespitinde pratik bir şekilde kullanılmaktadır. Termal kameraların kullanımı oldukça basittir. Görmek istenilen alanın dış yüzeyinden görüntüleme yapılabilmekte ve sorunun tespiti sağlanmaktadır.

Termal Kamera Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Termal kameranın kullanıldığı alana göre dikkat edilmesi gereken hususlar da değişiklik göstermektedir. İlk olarak termal kameranın nasıl kullanılması gerektiği net bir şekilde öğrenilmelidir. Termal kamera ekranında beliren gösterge ve renklerin ne anlama geldiği ve neyi gösterdiği de ilk olarak bilinmelidir. Bazen çok küçük olduğu düşünülen sorunlar termal kamera ile görüntülendiğinde daha büyük olduğu ve müdahale gerektiği anlaşılır. Bu nedenle cihaz kullanılırken sorunun ne olduğunun saptanabilmesi oldukça önemlidir.

Termal Kamera Fiyatları

Birçok alanda meydana gelen sorunların görüntülenmesini rahatça sağlayan termal kamera fiyatları konusunda net bilgiler vermek pek mümkün değildir. Termal kamera fiyatları model, marka gibi unsurlara bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Kullanılacak olan alan, kullanacak kurum ya da kişi ve cihazda istenilen özellikler de karşımıza çıkan fiyatlar arasından seçim yapma şansını doğurmaktadır. Termal kameralar 180 TL gibi bir fiyata alınabileceği gibi 120 bin civarındaki bir fiyatla da alınabilmektedir.

Birçok amaç için kullanılan termal kameralar son zamanlarda sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle mühendislik uygulamalarında birçok alanda kullanılan termal kameralar uygulanacağı alanda renkli bir ekran aracılığıyla işlemler gerçekleştirilmektedir. Son zamanlarda su kaçağı tespitinde de sıklıkla kullanılmaya başlanan bu cihazlar gelişen teknoloji ile birlikte gelişmektedir.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.