Sıva Kurutma Nedir? 17EKİ
Sıva Kurutma Nedir?

Sıva Nemi Kurutma Nasıl Yapılır?

Sıva nem kurutmada en sık kullanılan ve en eski yöntemlerden biri doğal güneş ışığını kullanarak kurutma yöntemidir. Bu yöntem doğal ısıyı kullandığı ve maliyeti olmadığı için en sık kullanılan yöntemlerden biridir fakat vakit kaybına yol açmaktadır. Özellikle inşaatların yaz aylarına getirildiği dönemlerde çokça kullanılan bu yöntem yerine son zamanlarda kurutma cihazları tercih edilmektedir. Kurutma cihazı kullanımı hem vakitten kazandırmakta hem de tam ve sağlıklı bir kurutma yapmaktadır. Sıva nemi kurutma cihazları yüksek üfleme güçleri ve her ortamda kullanılabiliyor olmasıyla tercih edilen bir yöntem haline gelmiştir.

Sıva Nemi Kurutma Cihazları Nelerdir?

Sıva nemi kurutma makinaları yüksek üfleme güçleriyle her ortamda sıvanın kurutulmasını sağlayan hem zamandan tasarruf ettiren hem de tam ve sağlıklı bir kurutma sağlayan cihazlardır. Sıva kurutma cihazları sadece yeni yapılan binalarda kullanılmaz özellikle restorasyon sırasında normalden daha geç kuruyan sıvaları kurutmak için kullanılan bir yöntemdir

Sıva Nemi Kurutmada Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sıva kurutulurken sonradan sorun yaratmayacak bir kurutma yapabilmek için bazı hususlara dikkat etmek gereklidir.

  • Tam bir kurutma için mutlaka doğal ısı değil nem kurutma cihazları kullanılmalıdır.
  • Kurutma işlemi birden yapılmamalıdır, kademeli olarak bölüm bölüm yapılmalıdır.
  • Kurutma işlemi yapılırken sıvanın düzgünlüğünü koruması en önemli şey olmalıdır.
  • Kurutma yapılan yerde kurutma payı bırakılarak bile olsa çalışmaya devam edilmemelidir.
  • Nemli alan metrekaresinin bilinmesi ve uygun kapasiteli bir ciha alınması gerekmektedir.

Profesyonel Sıva Kurutma

Sıva nemi kurutma daha sonra nemlenme ve malzeme deformasyonu problemleriyle karşılaşmamak için çok ciddi yapılması gereken bir iştir. Bu yüzden kurutma işlemini yapacak firmanın yeterli cihaz parkuruna sahip olması gerekir. Doğru sıva kurutma yapılması titiz, düzgün ve kontrollü yapılması gereken bir işlemdir.

Sıva kurutma işlemi binanın yapımı devam ederken yapılması zorunlu işlemlerden en önemlilerinden birisidir. Eğer bu işlem düzgün bir şekilde yapılmazsa hem yapıda hasarlar meydana gelecek hem de sonraki dönemlerde extra maliyetler çıkacaktır. Sıvanın üzerine farklı malzemeler uygulanacağından alttaki sıvanın doğru bir şekilde kurutulması üzerindeki malzemenin de hasar görmesini engelleyecektir.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.