Su Sızıntısı Tamiri 17EKİ
Su Sızıntısı Tamiri

Su Kaçağı Nasıl Bulunur?

Su kaçaklarının tespit edilmesi konusunda gelişen teknoloji ile birlikte yer kırmalar artık tarih olmuştur. Termal kameralar, nem ölçerler, dinleme cihazları ve kameralı tespit sistemleri sayesinde önce noktasal olarak kaçağın yeri tespit edilir, kırma işlemi bunun sonrasında yapılır. Kimi cihazlar fayansları kırmadan çıkarmayı da mümkün kılar ve boruya ulaşıldıktan, tamir yapıldıktan sonra fayans aynen yerine geri takılır.

Su Kaçağını Tespit Etmenin Önemi

Daha önceleri kaçak yapmış olan ve yapmaya devam eden boruların komple yenilenmesi, su sızıntı tamirlerinde kullanılan bir yöntemdir. Tesisatlar eskidiği için ortaya çıkan sızıntıları da kesin olarak önlemekte ve uzun vadede kazanç sağlamaktadır. Su kaçakları sağlık problemlerine sebep oldukları, ortamın havasını olumsuz etkiledikleri, nem ve rutubete sebep oldukları, küfe ve sararmaya sebep oldukları için sağlıksız bir ortam oluştururlar. Özellikle çocukların ve yaşlıların bulunduğu evlerde hastalık yapma riski taşıyan su sızıntıları, evde böceklerin üremesine ve çoğalmasına da neden olabilmektedir. Komşunuzun tavanına akan sular, tavanında sararmalara ve sizin bir de komşunuzun evi için para harcamanıza yol açabilir. Tüm bu sebepler, su kaçağının kısa vadede tespit ve tamir edilmesinin önemini vurgular.

Su Kaçağında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Borunun içinde kaçağın tespit edilmesinin ardından, çeşitli kimyasallar ile deliğin tıkanması, küçük çaplı sızıntılar için çözüm kabul edilir. Küçük ve noktasal bir kaçak varsa, yer döşemesi veya fayans sökülür, boru tamir edilir ve ardından tesisatçılar tarafından zemininiz yeniden eski haline kavuşturulur. Bu işlemde su basıncı kontrolü yapılır, basınç normalse işlemin tamamlandığı anlaşılır.

Şebeke sularının kaçağı, dinleme cihazları ile yapılır ve kırıp dökme işlemi olmadan, delik kapatan kimyasal bir kristal içerikli ürün sayesinde sorun çözülür. Atık su sitemlerinde ise kameralar daha etkili sonuçlar verir. Sızıntı yapan boruların tamiri, görüldüğü gibi zemini kırmadan da yapılabilmektedir. Özel olarak geliştirilen mineral kristal sayesinde kapanan delikler, sızıntıyı önler. Sızıntı sürekli tekrar ediyorsa boruların değiştirilmesi, ileride daha büyük masraflar çıkmadan tercih edilebilecek, önlem amaçlı bir yöntem olabilir.

Su kaçaklarının tespit edilmesi konusunda gelişen teknoloji ile birlikte yer kırmalar artık tarih olmuştur. Termal kameralar, nem ölçerler, dinleme cihazları ve kameralı tespit sistemleri sayesinde önce noktasal olarak kaçağın yeri tespit edilir, kırma işlemi bunun sonrasında yapılır

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.