Duvardaki Rutubet Lekesi Nasıl Çıkar? 17EKİ
Duvardaki Rutubet Lekesi Nasıl Çıkar?

Rutubet Neden Olur?

Duvarlarda veya tavanlarda su kaçaklarından, yalıtım problemlerinden mütevellit beliren rutubet lekeleri, görsel açıdan kötü göründükleri gibi sağlığı da tehdit ederler. Duvarda uzun süre yer alan nem, bir süre sonra küfün ve böceklerin üremesine sebep olur, duvar veya tavan sararmaya, hatta gittikçe koyulaşmaya başlar. Eğer oda çok sıcaksa terleme sebebi ile de rutubet lekeleri oluşabilmektedir. Özellikle bodrum katları ve banyolar, nemin yüksek olduğu, rutubetin rahatlıkla oluştuğu mekanlardır. Evi düzenli olarak havalandırmak hem küfün oluşumunu engeller hem de kötü kokudan evinizi arındırır.

Kuru Bezle Silmek

Küfün oluştuğu bölgeyi kuru bezle silmeniz, nem ve rutubet izi yok olana kadar bunu sürdürmeniz, ardından da zımpara ile duvarı kazımanız, yine lekeleri çıkarmada etkili olacaktır. zımparaladığınız kısma çamaşır suyu uygulamak, küflerin oluşumunu da engelleyecek, mevcut küflerin de renklerinde açılmaya sebep olacaktır. Çamaşırlarınızda rutubet lekeleri ve küfler oluşursa, çamaşırınızı limon ve tuzla slatıp güneşin altına serebilirsiniz.

Küf Kokusunu Gidermek

Evde oluşan rutubet nedeni ile evin havasını da bozan ve astım, bronşit hastaları için kötü bir durum meydana getiren rutubet, evdeki eşyalara siner. Örneğin mutfaktaki eşyalarınıza küf kokusu sinerse, kahve telvesi ve toz hardal kullanarak bulaşıkların temizlenmesini ve kokudan arınmasını sağlayabilirsiniz. Rutubeti kökten çözmek ise elbette yalıtım yaptırmakla ve duvarları yalıtım plakaları ile kaplamakla gerçekleşecektir. İleride sağlık problemleri ile karşılaşmamak, boya, badana gibi sürekli ek işlerle uğraşmamak için bir sefer yaptırılan sıkı bir yalıtım, uzun yıllar evinizi koruyacak, rutubeti engelleyecek, küf kokusundan eser kalmayacaktır. Eve sinen rutubet kokusunu gidermek için normalde camları günde 3 ya da 4 kez açmanız gerekir. Ancak kış aylarında hava soğuk olduğu için ev sık sık havalandırılmaz, bu durumda da rutubet her nefes alış verişinizde sağlığınızı olumsuz etkiler.

Evlerde nemden ve rutubetten dolayı oluşan küf lekeleri ve sarılıklar görülebilmektedir. Peki bunları çıkarmanın yöntemleri nelerdir? Çamaşır suyunu direkt olarak rutubet lekelerine uygulamak, küfleri doğrudan yok eden bir yöntemdir. Duvara çamaşır suyunu püskürtüp beklediğinizde izlerin kendiliğinden yok olduğunu görebilirsiniz.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.