Evdeki Kötü Kokular Nasıl Giderilir? 17EKİ
Evdeki Kötü Kokular Nasıl Giderilir?

Kötü Koku Giderme Yolları

Öncelikle evde istenmeyen kokuları giderme yöntemlerinden ilki kokunun nedenini bulmaktır. Kötü kokunun kaynağını bulduktan sonra doğru bir şekilde müdahale etmek önemlidir. Örneğin çöp kovasından gelen kokulara engel olmak için, yemek atıkları ya da kısa sürede koku yayacak sulanma ihtimali olan meyve gibi atıkları kapalı torbalara koyarak çöpe atmak en doğrusu olacaktır. Ayrıca çöp kovasını haftada 2 defa mutlaka temizleyin. Bu sayede kovada kalan kokulardan da kurtulmuş olacaksınız. Ayrıca yemek yaparken evin tamamına yayılan kokuyu gidermek içinse, sebzeleri haşlama esnasında suya mantar atarak, kızartma yaparken tavaya maydanoz koyarak kokuların güçlü yapısını azaltmanız mümkün, balık gibi yoğun koku yayan gıdaları pişirirken ise balkonda pişirmek en doğrusu olacaktır. Eğer böyle bir imkânınız yoksa aspiratörünüz yüksek seviyede açarak bir kaba biraz sirke ve su koyup kaynatmanız kokuyu azaltmakta önemli rol oynayacaktır.

Dolap ve Çekmece Kokuları Nasıl Gider?

Evdeki kapalı bölümlerde oluşan kokuları gidermek için mutlaka bir yardımcı madde kullanılmalıdır. Buzdolaplarında ki kokular için karbonat kullanılabilir. Karbonatı buzdolabına koyarak iki gün beklemeniz yeterlidir. Ayrıca mutfaktaki çekmece ve dolapların kokularını gidermek içinse ispirto önemli bir yardımcı olacaktır. Bir beze ispirto dökülerek çekmece ve dolap içlerini silmeniz kötü kokuları kısa sürede azaltacaktır. Özellikle evde yemek yaparken mutlaka dolap kapaklarını kapalı tutmalısınız.

Koku Giderme Cihazları

Evlerde istenmeyen ağır kokuları giderebilmek için kimyasal madde kullanmadan kullanabileceğiniz koku giderme cihazı çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Bu tür cihazlar tasarımları ile hem evinize şıklık katmaktadır. Hem de kötü kokulardan kurtulmanız için önemli bir avantaj sağlamaktadır. Kullanımı kolay olan koku giderme cihazları kanserojen hiçbir madde kullanmadan eviniz havasını ferahlatmaktadır.

Evinizi sürekli temizleyen biri olsanız bile bazen kötü kokuların oluşmasına engel olamazsınız. Evde oluşan bu kötü kokular, giysilere, koltukların döşemelerine veya perdelere sinerek uzun süre evinizin kötü kokmasına neden olurlar. Bu gibi istenmeyen kötü kokuların yok edilmesi için bir takım çözüm yöntemleri bulunmaktadır.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.