Nem Alma Cihazı Fiyatları 17EKİ
Nem Alma Cihazı Fiyatları

Nem Nedir?

Nem kabaca su buharı olarak tanımlanabilir. Havada belirli bir miktarda su buharı vardır ve aynı şekilde havanın taşıyabileceği su buharının da bir sınırı vardır. Havada taşınabilecek maximum su buharına ise nem denilmektedir. Yaz aylarında yaşadığımız o bunaltıcı sıcaklar ve terlemeler nemden kaynaklıdır. Nemin başka bir kelime anlamı ise hafif ıslaklık yani çiğdir.

Nem Alma Cihazı Nedir?

Havanın taneciklerinde bulunan su buharının sıvılaştırılarak ortadan kaldırılmasını sağlayan bir cihazdır. Bu cihaz bulunduğunuz ortamdaki nem oranını sağlığınız için gerekli olacak düzeyde ayarlar ve size daha konforlu bir yaşam alanı sunar.

Nem Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Higrostat adı verilen bir parça nem alma cihazlarının havadaki su buharını yani nemi istenilen değerlere getirmeyi başarır. Bu cihazdan geçen nemli hava belirli bir sıcaklığın altına düşürülür ve bu sayede sıvı hale dönüşür. Sıvılaşan bu hava ise cihazın içerisinde bulunan kapta toplanır. Toplanan bu sıvıyı kontrol etmek ve arada boşaltmak gerekir fakat bazı gelişmiş cihazlarda bu işlemi yapmaya da gerek yoktur.

Taşınması kolay olan nem alma cihazlarının bazı modellerinde alt tekerler bulunmakta ve güzel dekoratif bir görünümü bulunması sayesinde taşındığı yere de uyum sağlar.

Nem Almak Neden Önemlidir?

Nem almanın en önemli sebebi insan sağlığı içindir. Evlerde, iş yerlerinde, spor merkezinde veya nerede olursa olsun kullanılabilir ve kullanılması tavsiye edilir. İnsanlar çoğunlukla yaz aylarında aşırı sıcaklardan dert yakınıyor fakat bunun asıl sebebi havanın derecesi değil nem oranıdır. İşte bu yüzden nem almak önemlidir.

Nem Alma Cihazlarının Fiyatları Nedir?

Birkaç nem alma cihazı fiyatları aşağıda belirtildiği gibidir.

Trotec ttk 71E isimli ürün 786 Türk lirasıdır.

Trotec ttk 24 E isimli ürün ikinci el almak isteyenler için 379 Türk lirasıdır.

Trectec ttk 170 Eco isimli ürün de 2702 Türk lirasıdır.

Yine aynı marka olan ttk 75 Eco isimli ürün ise 1678 Türk lirasıdır.

Görüldüğü üzere her bütçeye uygun nem alma cihazı bulunabilir. Fiyatlar ürünün kalitesine, birinci el veya kullanılmış olması ile su buharı yok etme kapasitesine göre belirlenmektedir.

Havanın taneciklerinde bulunan su buharının sıvılaştırılarak ortadan kaldırılmasını sağlayan bir cihazdır. Bu cihaz bulunduğunuz ortamdaki nem oranını sağlığınız için gerekli olacak düzeyde ayarlar ve size daha konforlu bir yaşam alanı sunar.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.