Evdeki Kötü Kokulardan Kurtulma Yöntemleri 17EKİ
Evdeki Kötü Kokulardan Kurtulma Yöntemleri

Evdeki Kötü Kokulardan Kurtulma Yöntemleri

 

Kokular Nasıl Giderilir?

Oda spreyleri, otomatik spreyler, evi sürekli havalandırmak, kötü kokuları önlemek için idealdir. Örneğin mutfakta yaptığınız bir kızartma işleminde veya ağır kokular barındıran yemeklerde, bu yemeği pişirirken ocağın diğer gözünde de sirkeli su kaynatırsanız, kokuların giderilmesini sağlarsınız.

Koku Giderme Yöntemleri

Evde kendinizin hazırlayabileceği doğal oda spreyleri de koku gidermede en etkili ve doğal yöntemdir. Üstelik oda parfümlerinin kimyasal kokularını da barındırmazlar. Bunun için boş sprey şişesine, 2 su bardağı suya, 1 tatlı kaşığı karbonata ve birkaç damla da lavanta yağına ihtiyacınız var. Önce suda karbonatı eritip ardından hoş koku vermesi için yağı eklediğinizde ve şişeyi çalkaladığınızda, doğal spreyiniz hazır olacak. Bunu dilediğiniz zamanlarda eve sıkabilirsiniz.

Sürekli Kokuları Gidermek İçin

Kahve televeleri de kokuları önlemede birebirdir. Kahvenizi içtikten sonra kalan telveleri bezlere sarıp evin muhtelif köşelerine yerleştirmeniz, kötü kokuları yine engelleyecektir. Bir kaba koyduğunuz karbonat ve üzerine damlattığınız doğal, mis kokulu yağ esansları da sürekli oluşan kötü kokuyu engelleyici özelliğe sahiptir. Örneğin bu karbonatlı yöntemi banyo ve tuvaletlerinizde uygulayabilirsiniz.

Küçük bir tencerede 1 kabuk tarçını kaynatmanız, kokunun evinize yayılmasını sağlayacaktır. Tarçın kokusunu sevenler için kullanışlı olan bu yöntem, doğal bir aromanın lezzetini ve sağlığını da iliklerinize kadar hissetmenizi sağlayacaktır. Kış mevsiminde aynı tencereye portakal kabuğu da atabilir ve daha tatlı kokular elde edebilirsiniz. Özellikle de misafir geleceği zaman uygulayabileceğiniz bu yöntem, eve sinen yemek kokularını gidermek için de oldukça kullanışlıdır. Ancak elbette ki kötü kokuların esas sebebi havasızlıktır. Evinizi düzenli olarak havalandırdığınızda ve bu bahsettiğimiz yöntemleri uyguladığınızda, evinizin havası hep canlı kalacaktır.

Evde kızartma işlemlerinin yapılması, balık pişirilmesi gibi durumlar, kötü kokulardan en şiddetli olanıdır. Bir kimyasal oluşturan ve hem kendinizin hem de çocuğunuzun sağlığını tehdit eden kökü kokuların giderilmesi, evdeki eşyalara kokuların sinmemesi önemlidir. Kötü kokuları gidermek için doğal yöntemler ve bizzat satın alabileceğiniz koku giderici ürünler de mevcuttur. Evde kendi imkanlarınızla, düşük maliyetle hazırlayabileceğiniz koku giderme araçları ise en doğalıdır.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.