İnşaat Kurutma 17EKİ
İnşaat Kurutma

Nem Nedir?

Nem, coğrafi teri olarak havadaki su molekkülleridir, havadaki nemin ölçüm terimi mutlak ve bağıl nem olarak ikiye ayrılır. Gram ve metreküp olarak ölçüm birimlerine sahiptir.

Nem Kurutma İşlemi Nedir Nasıl Yapılır?

Nem kurutma işlemi için firmalar tarafından cihazlar üretildi , doğal süreçlerden nem kurutma işlemi güneş yıldızımız tarafından yapılıyor, ancak bazı durumlarda güneş yıldızının erişmediği noktalar için bu işlemi yapmak için cihaz üretimi gerekliliği doğdu. Yapılan nem kurutma cihazı, nem miktarının yüksek olduğu alanlarda, nemin uygun hale getirilme işlemini yapar. Yüksek nem oranı aşırı sıcaklardan çok rahatsızlık verir. Kişilerde ciddi sağlık sorunlarını meydana getirir. Nem sadece insan yaşamına rahatsızlık vermez, bazı elektronik cihazların çalışmamasına , bulunduğu konumun küflenmesine ve daha bir çok olumsuz özellikler ortaya çıkarır.

Nemi kurutmak için üretilen cihazları higrostat özelliği ile ortamdaki nem uygun seviyelerde ayarlanabilir. Ayrıca cihaz taşınabilir özelliklerine de sahip oldukları için isteniley yere götürülebilir. Nem alma işlemi havanın nemli olduğu zamanlarda evapporatör (bir nevi buharlaşma yöntemi ) sayesinde üzerinde hava geçtiği sırada yoğunlaşama meydanan gelir, bu yoğuşma sırasında elde edilen sıvı nem tolama düzeneğinden toplanıp drene bağlatısıyla boşaltılır. Evaporatör düzeneğinden çıkan soğutulmuş ve giderilmiş nemhava düzeneğinden geçerek yeniden ısı yaymaya başlar. Böylece ortama nem alınmış ve ortam sıcaklığı artarak püskürür.

Nem Kurutma Kullanım Alanları Nelerdir?

Nemi hapseden cihazlarınn kullanma alanları geniştir. Evde, depoda, bazı önemli arşivlerin saklandığı yerlerde, müze, kapalı yüzme havuzunda, spor salonlarında ve en önemlisi inşaat sektöründe kullanma alanlarına sahiptir. Ayrıca önemli depolama alanlarında da çürümesi olanaklı ürünler için de kullanılır.

İnşaat Kurutmasında Ne Gibi Faydalar Sağlar?

Yapılan inşaatlarda yeni olan binaları kurutmaktaki en önemli amaç, binanın kullanım sırasında ve sonrasında meydana gelecek ısı enerjisindeki tasarrufu sağlamak, ısınma maliyetini düşürerek aile bütçesine katkı sağlamaktır. Yapının kurutması, inşaat bittikten sonra ilk yıllarda yüzde 400 e kadar tasarruf elde etmektir.

Devam eden inşaatın binalarını kurutmanın önemli bir diğer avantajı da inşaat yapımı için geçen sürenin kısıtlamasıdır. Bu şekilde yapılan uygulamada binanın boyaması, yerin kaplanması ve herhangi bir diğer işlemin daha erkenden başlanarak, zaman tasarrufu elde etmektir. Bu yapıların kurutma işlemi genel olarak soğutma ve nem alma cihazı ile yapmak gerekir. Günümüzde tasarrufun önemli olduğu bu zamanlarda, tükenen enerji kaynaklarına alternatif enerji kaynakları üretmek zorundayız, çünkü gelecek nesillerin varlığı buna bağlıdır.

nem kurutma işlemi daha önce ve şimdi de geleneksel yöntemler dediğimiz, herhangi bir maliyet muhasebesinin yapılmadığı doğal süreçler etkilidir. Ancak bazı durumlarda nem kurutma işlemi için doğal süreçlerin etkili olmadığı zamanlarda, büyük firmalar teknolojiden yararlanma yoluna gitmiştir.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.