Portatif Klima 17EKİ
Portatif Klima

Mobil Portatif Klima Kiralama

Günümüzde düğün, tanıtım ve organizasyonlarda ihtiyaçlarınız kiralama yapılarak, ekipmanların tam maliyeti ödenmeden kullanılabilmektedir. Bu şekilde mevcut istenen ekipmanların, istenilen süre içerisinde kullanılması mümkün olmaktadır. Taşınabilir klimaların kiralanması, yaz günlerinde yapılan organizasyonlarda, sıcaktan bunalanlar için en uygun çözümdür.

Klima Kiralama Firmaları, Önceden Bilinmesi Gerekenler…

Ülkemizde birçok klima satışı ve tamiri yapan firmalar ve Organizasyon ve Etkinlik düzenleyen firmalar Klima Kiralama işini yapmaktadırlar. Klima kiralama içinde aynı herhangi bir eşyayı kiraladığımız gibi bir sözleşme yapılır. Yapılan sözleşmeye göre ne kadar süre kullanacağınızı belirleyebilir, klimayı sizin veya firmanın istenilen bölgeye getirmesini sağlayabilirsiniz. Soğutulacak bölgenin boyutlarına göre klimaların farklı güçte (Buradaki Güç BTU olarak söylenmektedir.) çeşitleri bulunmaktadır. İnternet Üzerinde Klima BTU Hesaplama olarak incelediğinizde birçok hesaplama uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulamalar ile kullanacağınız alan ve kişi sayısına göre farklı çözümde klima türleri ve adetlerini hesaplamak mümkün olmaktadır.

Klima Çeşitleri ve Bilmeniz Gerekenler

Piyasada portatif ve sabit klimalar olarak 2 tip klima bulunmaktadır. Günlük olarak kiralanacak klimalar portatif klimalar olması gerekir. Bu klimalar tekerlekli, belirli boyutlarda ve soğutma oranları düşük olduğundan, büyük alanlarda birden fazla klima kullanılarak istenilen soğuk hava akımı elde edilebilir. Mevcutta uzun vadeli (1 ay ve daha fazlası) sabit klimalar daha uygun bir çözüm olacaktır. Bu klimaların kurulumu yetkili firma tarafından yapılması gerekmektedir. Kurulacak yerde, klima çalıştığı sırada soğuyan havadan oluşacak nemi atmak için su gideri, sigortalı bir elektrik tesisatı ve dış üniteyi konumlandırılacak bir alan zorunludur. Bu tür alanlar ve ilgili imkanlarınız yok ise portatif klimalar sizin için daha ideal olacaktır. Portatif klimalar sadece elektrik tesisatı bulunması yeterli cihazlardır. Belirli aralıklar ile su hazneleri boşaltılarak kullanımı yapılabilir.

Klima Kiralama Sonrasında, Klimanın Verimli Kullanımı İçin Yapılması Gerekenler

İstenilen şekilde bir klima kiraladınız ve en iyi verimle kullanmak istiyorsunuz. Düğün ve benzeri organizasyonlarda portatif klima kullanmak en idealidir. Kullanacağınız klimayı en iyi şekilde istenilen verimi elde etmek için aşağıdakileri yapmanız gerekmektedir.

  1. Portatif klimaların arka tarafından soğutma sırasında ısınan parçaların sıcak havasını atmak için bacaları bulunur. Bu bacaları mümkün olduğunca dışarıya verecek yerlerde bulundurun.
  2. Klimalar birden fazla ise bulundukları yerler önemlidir. Eğer klimaların sayısı az ama ortamda ortalama bir soğutma isteniyorsa kapıdan en uzak yerde klimalar köşelere yerleştirilerek ortaya doğru sıcak hava artan, fakat çevresinde soğuk hava çemberi oluşturularak genel alanda istenilen serinliği sağlamak mümkündür.
  3. Cihazlar yeterli sayıda ve ortam müsait ise cihazlar tek bir noktada, üfleme yeri aynı yönde şekilde en köşe tarafa yerleştirilirse, mevcut alanda soğuk havanın içeride çevrimi sağlanabilir.
  4. Sıcak hava nasıl yukarı çıkarak hareket ediyor ise, soğuk hava da aşağı doğru hareket eder. Bu yüzden çadır veya benzer yerlerde yer ile bağlantılı noktalarda yalıtıma iyi dikkat etmek gerekir.
  5. Dış ortamda, portatif klimalar soğuk hava üflemek için ortamdaki havayı çekerler. Bu sırada ortamda bulunan toz ve benzeri maddeler de cihaz içerisinde filtreye takılır. Kullanım sırasında mevcut alanda toz ve benzeri maddelerde yoğunluk var ise belirli aralıklar ile klima filtresini temizlemek, klimanın verimini arttırır.
  6. Portatif klimaların konuşlandırıldığı yerler güvenli ve devrilmesinin engellendiği noktalar olması önemlidir.

Sabit Klimalarda sistem yetkili teknik personel tarafından kurulduğu için, teknik detaylar ve kurulum işlemleri sırasında verimlilik hesapları kendileri tarafından yapılır. Klimaların kullanım sürelerine ve yoğunluklarına göre size belirli periyotlarda bakım yapılması tavsiyesine kesinlikle uymanız gerekmektedir.

 

Ülkemizde birçok klima satışı ve tamiri yapan firmalar ve Organizasyon ve Etkinlik düzenleyen firmalar Klima Kiralama işini yapmaktadırlar. Klima kiralama içinde aynı herhangi bir eşyayı kiraladığımız gibi bir sözleşme yapılır. Yapılan sözleşmeye göre ne kadar süre kullanacağınızı belirleyebilir, klimayı sizin veya firmanın istenilen bölgeye getirmesini sağlayabilirsiniz

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.