Hava Temizleyici 17EKİ
Hava Temizleyici

Hava Temizliğinin Sağlık Açısından Önemi

Solunum yaşamın gerekliliği olan ana fonksiyonlardan biridir. Ancak günümüz koşullarında mevcut hava kirliliği ve bulaşıcı hastalıkların artması solunum kalitesini oldukça düşürmektedir. Bulaşıcı hastalıklar nedeniyle tehlike altında olan veya mevcut olan hastalığınız nedeniyle hassas olan sağlığınızı korumak gittikçe zorlaşıyor. Günümüzde kaliteli yaşamın zorunluluklarından olan temiz hava ihtiyacını karşılamak ya da mevcut havayı temizlemek için farklı çözüm yolları üretilmekte ve bunları geliştirmek için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Hava Temizlemenin Önemi

Sağlığımız için tehlike oluşturan bazı bakteri ve virüslerin sebep olduğu soğuk algınlığı, astım, nezle, orta kulak iltihabı, bademcik iltihabı, kızamık, zatürre, suçiçeği, tüberküloz vb. birçok hastalıktan korunmak için hava temizliği önemlidir. Bu tür hastalıkların yanı sıra vücudunuzun, hayatın devamlılığı açısından önemli olan bazı fonksiyonları içinde temiz hava hayati değer taşır. Örneğin; temiz hava zihinsel fonksiyonların sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi için zorunlu bir ihtiyaçtır. Uzun yaşlara kadar sağlıklı bir zihne sahip olmak istiyorsanız, kirli havadan uzak durmalısınız. Ayrıca alerjen sorunlarınız içinde hava temizliği olmazsa olmazınız.

Hava Temizleme İşlemi Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Ev ve işyerinizdeki nem ve sıcaklık dengesi için hava dolaşımı şarttır, çünkü belli nem ve sıcaklık düzeylerinde istenmeyen bakteriler ve virüsler oluşmaya başlar. Bu nedenle hava temizliği her gün düzenli olarak ve en az iki kere 15 dakikalık sürelerle yapılmalıdır.

Hava Temizleme Cihazları

Son günlerde ilgi odağı olan hava temizleme cihazları hem hava temizleme işlemini daha kolay yapmanızı sağlamakta hem de daha kaliteli bir temizlik sunmaktadır. Bu cihazlar sayesinde evdeki oksijen seviyesini olabilecek maksimum seviyeye çıkarabilir, mevcut hava kirliliğinden uzaklara kaçabilirsiniz. Piyasadaki mevcut hava temizleme cihazları sahip oldukları koku giderici özelliği, taşınabilir olmaları, mikrop kırıcı vb. özellikleriyle de tercih konusu olmaktadır. Ancak mevcut özelliklerine bakarak bir hava temizleme cihazı alırken dikkat etmeniz gereken bir hususta filtre değişimidir. Filtrelerin ne sıklıkla değiştiğini mutlaka öğrenmeli ve kullanım sırasında buna özen göstermelisiniz aksi takdirde cihazın size sunduğu hava kalitesi düşecektir.

Hava Temizliğinde Kullanılan Diğer Malzemeler

Evde, işyerinde arabada vb. kapalı ortamların tümünde hava temizliği için bazı spreyler ve deodorantlar kullanılmaktadır ancak bunlar içerdikleri kimyasallar sebebiyle hava temizliğine katkıda bulunmamasının yanı sıra mevcut havayı daha tehlikeli hale getirmekte sadece koku açısından temizlik hissi yaratmaktadır.

Hava temizliği için kullanılan bir diğer malzeme ise bitkilerdir. Evin görüntüsüne olumlu etkiler yapmasının yanı sıra oksijen üretimi konusunda da faydalı olabilir. Ancak bilindiği üzere bitkiler gündüz gün ışığından oksijen üretimi yaparken geceleri de tam tersi karbondioksit salınımı yapmaktadır. Bu da siz uyurken gerekli olan oksijen kalitesinin düşmesine sebep olmakta hatta minimum seviyelere indirebilmektedir.

Günümüzde kaliteli yaşamın zorunluluklarından olan temiz hava ihtiyacını karşılamak ya da mevcut havayı temizlemek için farklı çözüm yolları üretilmekte ve bunları geliştirmek için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.